Podcast dag 3 – 19 februari

Hoe zorg jij er voor dat de klad er niet inkomt?

Hoe zorg je er voor dat de klad er niet inkomt? Daarover gaat het op dag 3 van de veertigdagentijd. Je luistert naar een bijdrage van Derk Jan Poel. 

Wist je dat we gemiddeld anderhalve kilo zwaarder zijn geworden in de afgelopen maanden? Coronakilo’s noemen we dat. We snoepen meer en bewegen minder. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders minder zijn gaan sporten in deze coronatijd. De belangrijkste reden daarvoor is dat sportclubs dicht zijn. Naast de gezelligheid van het samen sporten, wordt ook het niet samen kunnen trainen en het vaste ritme dat een sportclub biedt door veel mensen gemist. We moeten op zoek naar een nieuw ritme en manieren die ons helpen om in beweging te komen. 

Dat is wat een app als Ommetje succesvol maakt. Deze app stimuleert je om in beweging te komen. Je kunt een eigen wandelcompetitie starten met je vrienden, familie of collega’s. Het idee is dat je elkaar zo motiveert om dagelijks een ommetje te maken. De meesten van ons hebben baat bij dit soort vormen van ondersteuning. Een vast ritme – je dagelijkse ommetje, met een stukje motivatie van buiten: je doet het niet alleen, maar samen met anderen. Een vast ritme en het samen optrekken helpen om in beweging te komen.  

Niet alleen de sportclubs zijn gesloten. Ook kerkgebouwen zijn zondags dicht voor de gemeente. Kringen en bijbelstudieclubs kunnen al geruime tijd niet meer samenkomen. Daarmee zijn vaste patronen en verbanden weggevallen. Heb jij de energie en het  doorzettingsvermogen om zelf te blijven werken aan je relatie met Jezus? 

Hoe zorg je er voor dat de klad er niet inkomt? 

Een zeker ritme en bepaalde bewuste gewoonten kunnen je daarbij helpen. Eeuwenlang vormden kloostergemeenschappen hun leven rond ritmes en disciplines om Jezus te volgen. Het zijn deze levenslessen die, wanneer ze onderdeel worden van je leven, je karakter vormen en je laten groeien in de weg van de liefde. In deze veertigdagentijd gaan we aan de slag met 8 levenslessen. Vanuit het verlangen dat ze ons helpen om meer op Jezus te gaan lijken. Doe je met ons mee?

Hoe zorg jij er voor dat de klad er niet inkomt als het gaat om het verdiepen van je relatie met Jezus?  

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Kantens

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Kantens